Nytillskott i stallet capishe heter han. 2...

mms_img182726292 (MMS)

Nytillskott i stallet capishe heter han. 2årig shettishingst


Gina tricot;-)

Gina tricot;-)


Hittade ett fint halsband på fina frigöra.

mms_img167546866 (MMS)

Hittade ett fint halsband på fina frigöra.


Så här glad blev Alexandra när hon fick si...

mms_img-12161974 (MMS)

Så här glad blev Alexandra när hon fick sin preseny igår:-D


Blev inget blodprov får kolla upp om någon...

dsc00150 (MMS)

Blev inget blodprov får kolla upp om någon annan vet. Gör det. Började ändå med naugty gelding så får vi se. Är ju så smidigt när stallägarnas butik hästbutiken paloma är återförsäljare till dodson & horrell


Födelsedagsfirande och mobil

Idag fyller Alexandra år!!! Grattis till henne, hon ska firas i helgen, avslutade min 7:e arbetsdag på raken idag och nu är jag ledig i 6 dgr, SKÖNT!
Veterinären kommer imorgon och ska vaccienra Zorro, sen ta ett blodprov för att kolla hormonnivån. Eventuellt kommer även hovslagare så att Zorro får lite nya skor.
Förövrigt väntar jag på min nya mobil, jag lämnar de "vanliga" mobilerna nu och ska prova på en android.

Kul att vakna mitt i natten av ett inbrott...

Kul att vakna mitt i natten av ett inbrottsförsök. Johan satt vid datorn när han hör någon som går utanför fönstret.(har det alltid öppet) sen kommer människan tillbaka och känner/rycker i fönstret. Johan reser sig rask upp och väsnas för att skrämma bort typen. Jag vaknar direkt och hör hur någon springer iväg. Vi ringer polisen efter en stund och de kom efter 15 min och har kört omkring flera gånger i området och spanat. Känns väldigt tryckt faktiskt. Nu är det larm som gäller för detta var väldigt obehagligt. Nu ska jag försöka somna om ska upp 05.30 för att jobba. God natt


Promenad i skogen

Mycket promenerande på sistone, idag tog jag sikte på "skogen" med Zorro i hopp om att kanske träna hans rygg lite mera.

Med raska kliv gav vi oss iväg och han skötte sig jättebra :D Blir bara mer och mer glad i min häst. Han är så himla stabil i hanteringen och visar sådan tillit, inga skelett i garderoben så att man måste gissa sig till vad som skett tidigare i livet.

Unghingstarna hade släppts på bete i grannstallet och då blev Zorro lite uppspelt, han är som en valp som ser lekkompisar, men han höll sig stadigt vid min sida.

När vi kom fram till skogen så tog jag tillfället i akt att skutta över en stock med honom, jag tog sats och han traskade glatt efter och stocken på 40cm klev han lite klumpigt över

In i skogen och genom snår och buskar, upp för backen och ner lika fort igen, så gick vi några ggr och han lyssnade jättebra på mig hela tiden.

Stretching när vi kom hem och han blir duktigare för varje gång, måste dock köpa hem lite morötter så att vi kan avancera lite mer på att buga, som är ypperligt för att stretcha rygg och bakmusklerna.

Imorgon blir det tömkörning på ridbanan och sen vila på tisdag. Förhoppningsvis blir han även skodd nu i veckan.Tömkörning och promenad

Har tömkört nu en del på sistone och även fortsatt med sidvärts, han lossnar fint av att gå lite skänkelvikning på volt.

Sist så fick han för första gången jobba genom en längre bomserie på hela 5 bommar, det fixade han galant men längden däremellan var säkert inte långt ifrån en a-b ponnys galoppavstånd.

Bytte också bett och tycker att han fungerar mycket bättre på tredelat sötmalmsbett än det tunna tredelade eggbettet. Ska fortsätta på detta ett par pass framöver och sen provar vi sprenger bettet igen, troligtvis tycker han att det är för tjockt...tyvärr.


Sadeln ska som sagt stoppas om nu i juni när skatteåterbäringen kommer. Hoppas på att det räcker för annars ligger sadeln fint på honom.


Den är ju vad jag kallar en "semi"bomlös iom att den har utbytbart framvalv(vilket gör att den passar hästar som  har lite manke) och polyryten inlägg som ska stabilisera sadeln. Star Trekk dressage.

Troligtvis så är dessa sadlar för tunnt stoppade redan från början och därför när stoppningen sätter sig så blir där för lite mellanrum från kanalen och hästens ryggrad.

Annars har jag tänkt prova en padd från stallägarens butik  Hästbutiken Paloma som har ett material liknande memoryfoam, tempur liknande. Som eventuellt kan avlasta tillräckligt.


Var ute på promenad i torsdags innan Josse skulle komma och massera för tredje gången.
Zorro uppförde sig ypperligt, dock något sprättig när vi gick förbi hans kära ston i beteshagen men han lyssnade jättebra.

Hade med mig systemkameran i hopp om att kunna fotografera honom. Vilket gick lite sådär eftersom att mitt objektiv inte har så stort spann och Zorro gärna ville stå inne i kameran ;)


Först blev alla bilderna såhär i lite grodperspektiv då han är något större än vad jag är van vid.


Men sen kom jag på att jag kunde använda mig av liveview läget på kameran och då titta på skärmen istället för i det lilla hålet.


Mycket bättre

Men för det mesta kom han smygande mot mig hela tiden ;)

Det går framåt

Zorro har hunnit bli masserad 2 ggr av Josse nu, och efter redan första gången var han bra mkt mjukare i sina ryggmuskler.

Dock så är han sne i sitt bäcken och behöver då gås igenom av Göran E Larsson

http://www.hastmassage-goran.se/30270728

Otroligt kompetent man och jag är mäkta imponerad av honom. Göran kommer ut den 9/6.

Fram tills dess blir det fortsatt "sjukgymnastik och Josse ska väl massera 1-2 ggr till.

Introducerade sidvärts idag när jag tömkörde och han förstod nästan direkt vad han skulle göra. Jätteskoj. Dock var han matt idag, troligtvis pga vädret.

Snart ska han vara ute dygnet runt och jag får lite välbehövlig paus från allt mockande.

Josse masserar Zorro

Äntligen bloggar showjumper igen

Och hon har även en purfärsk tävling på gång.
Ett snyggt JW set och även om min häst inte är tänkt som hopphäst så tyckte jag detta var snyggt. Hoppas att jag vinner.
<BR>
<BR>

Upp i ottan för att åka till jobb

dsc00003 (MMS)

Upp i ottan för att åka till jobb


RIP Gucci

Katten har gått bort inatt, troligtvis hjärtinfarkt eller ngt liknande, har haft problem med förkylningar i vintras och alltid haft svårt att andas, hade blivit 6 år i sommar. Men han slapp innekatts livet och fick njuta av lite värme. Synd att jag inte hann klippa honom för han njöt verkligen när han blivit nyklippt, la sig i solen och bara tvätta sig och spann.

Sadlar

Zorro var mjukare i ryggfiléerna igår, löslongerades inspänd över lite bommar. Otroligt bekväm häst jag skaffat mig, får fösas med pisk hela tiden, loffsan fick man istället försöka få stopp på.Ska stoppa om min sadel i juni och hoppas på att det ihop med massage och arbete från marken kommer att räcka. Annars blir det att hitta en annan sadel. Röösli blir det nog inte då min kropp inte får plats i en sån...än.
Idag är jag hästledig då jag snart ska iväg o jobba, slutar kl 21 ikväll, sen jobba fm imorgon igen. Ledig på fredag och då ska jag till frisören o klippa mig, var nog 1 år sedan sist. Måste skärpa mig!

Blev ingen dressyrträning

Nä Zorro började visa irritation för ca 4 dgr sedan, och jag trodde då att det kanske var träningsvärk eller ngt liknande, red ut i förrgår och det gick ok tills vi skulle hem då han visade en del ovilja, trodde då att det kanske var pga att han gått för länge den dagen.

Longerade igår gick ngt utåt i ena varvet, låg form inga problem....

Träning idag som sagt, longerade före för att han skulle bli varm i kroppen innan jag hoppade upp, inga problem förrutom att han gick något utåt med huvudet i höger varv.

Hoppade upp, sköt rygg ngt och viftade på svansen men efter lite fjäskande började han skritta, gick ok viftade ngt på svansen.

Försökte komma upp i trav och han kickade med bakbenen, och visade stor ovilja. Tränaren sa att han haltade/gick väldigt fel med bak, provade trava igen och det kändes inte ok....så av igen och in i stallet.

Spänningar och stelhet i ryggfileérna så han fick på Göran Larssons pepparmintsliniment och sedan fleece över det.

Nu är det tömkörning/longering som gäller, låg form, knådning och liniment på fileérna. Ska få ut Josse också så att hon eventuelt kan massera loss lite. Sedan ska sadeln stoppas om då den nog blivit sne efter Loffsan för hon var ganska sne och det är nog jag med.

Så maj månad blir det sjukgymnastik som gäller. Inga problem för mig då jag tycker det är ganska så roligt att tömköra.

*Bild på persern Gucci*

Otroligt tragiskt

Jag känner bara medlidande med drogberoende människor, de måste vara så otroligt fucked up om den enda utvägen de ser är att knarka ner sig totalt, vad försigår i deras huvud egentligen? Var gick det fel? Speciellt skådespelare som då lever i en familj där flera i familjen är enastående skådespelare som vunnit både det ena och det andra, vilken press de måste ha redan från tidig ålder, och i vissa fall snedtänder den pressen.
Denna intevjun är bara otroligt tragisk:
http://youtu.be/h5aSa4tmVNM 
Intervju med Charlie Sheen från Two and a half men, som han fick sparken i från.

RSS 2.0