Miljöträning och Intag

Idag ska jag följa med Malin på miljöträning. Hon ska dit med sitt sto som är jämnårig med Zorro, är andra lektionen. Kameran ska givetvis med.
 
Senare i em blir det intag av alla hästarna (15st) i stora stallet. Och därefter ska Zorros man friseras och kronränderna(säger man så?) likaså.
 
Och kanske om andan faller på så blir det lite puts av gamla träns. Får se om Zorro kommer att motioneras, blir mkt voltarb. nu när han tömkörs och longeras och ridbanans underlag är rätt djupt nu efter allt regn.
 
Ridhusunderlaget är snart helt utlagt, sen väntar vi på flisen som kommer på tisdag och den ska väl inte ta allt för lång tid att få ut så då blir det kanske premiär på onsdag/torsdag. Är helt beroende av ridhus från höst-vår. 
Är självklart ute så mkt som möjligt när det är ok väder, men så kul är det inte att stå i hällregn och longera t.ex.
 
 
hej svejs

Ledig dag

Har varit ledig idag och spenderat en del tid i stallet, klippt Zorro, pratat med folk istallet och även lonegrat Zorro på terrängbanan över lite små hinder och studs.
 
Det är vad dagen bestått av kort och gott.
 
Meningen var inte att helklippa Zorro utan han halvklipptes faktiskt i onsdags, idag skulle jag göra finliret med lilla klippmaskinen och laborerade med solstrålar i virveln på Zorro, de blev dåliga och shoff så var all päls borta. 
 
Bättre att helklippa första ggn så kan jag halvklippa i vinter istället. 
 
Bilder på spektaklet blir det inte då maskinen verkligen är knas nu och det resulterade i en lite randig häst, får bli bilder när det rättat till sig lite.
 
Liten supertråkig film från när Zorro varvade ner idag kan jag väl bjuda på. Inget spektakulärt utan ren medioker trav från en trött älg ( måste vara fällningen/pälssättningen)
 
http://smg.photobucket.com/albums/v314/bazzo_chic/?action=view&current=Zorrolongeras.mp4
 
 
 
Hej svejs
 
 

Klippt och skuret

Blev ingen motion för Zorro idag, dels fick jag släpa in honom från hagen(trött efter gårdagens massage) och dels så ville jag klippa honom idag istället.
 
Blev helt ok, gillar inte riktigt filtklippningar men han ska helst inte bli för kall om rygg/kors och då är det ju den som gäller. 
Tråkigt nog så nöp min maskin Zorro ondöigt mycket, det händer en eller två ggr där det är mkt skinn men nu var det lite var som. Inte skoj för en häst som inte rör en muskel under tiden man klipper.
Vet inte vad det kan vara som gör att den knips och skär, bytte skär mot slutet men har tyvärr lyckats blanda de slipade och de som är i stort behov av slipning när jag flyttade Zorro till Björka.
 
Så antingen är det dåliga skär eller så håller maskinen på att ge upp, är bara en maskin från Jula, pris mellan 1000-1500kr beroende på erbjudande eller ej. Och den köpte jag för 3-4 år sedan. Om det räcker.
 
Har klippt 2-3 hästar / säsong och då minst 2 ggr/häst så jobbat det har den.
 
Nä får bli motion imorgon istället när jag har mer tid. Blir så stressigt när man ska jobba på em.
 
Ridhuset håller på att fixas också, så all motion sker utomhus, oavsett väder, just nu. Idag så jämnas grunden till, sen imorgon kommer kvegsanden och på fredag kommer flisen. Blir underbart när det är klart!
 
Nä nu är det dags att äta, sen blir det jobb.
 
Hej svejs
 
 

Gårdagens massage

Zorro blev knådad igår som sagt av Josse.
Vi började med att longera honom innan, dels för att se hur hans rörselmönster ändrats sen sist och även för att han tar emot massagen mkt bättre när han är lite varm i kläderna.
 
Hade en spänning som jag känt av ett tag, i mitten på halsen höger sida. Han tyckte det var otroligt skönt och det släppte bra efter ett tag, vilket Zorro visade genom att gäspa flertalet ggr.
 
Vidare mot rumpan så har han släppt upp länden bra på bara 8 dgr, ska fortsätta med jobbet från marken och även stretchning av rygg och bakben.
 
Annars var ryggen också mkt bättre, sitter mkt i muskelminnet dock så vi fortsätter att bearbeta.
 
Nästa besök blir den 10/10. Dagen efter tandläkarbesöket.
 
Idag ska han longeras eller tömköras som vanligt och senare så blir det jobb för min del. Jobbar bara 3 dgr denna veckan! Superskönt.
 
Hej svejs
 
 
Lilla Loffsan 

Massage idag

Idag ska Zorro få sin andra massage under dessa 7 veckor i väntan på nya sadeln. 
Josefine är en väldigt noggran massör som hela tiden läser på om hästens anatomi och rörelsemönster. 
Ska även vidareutbilda sig inom kort, hon är även en av mina närmsta vänner.
 
Hon har masserat Zorro sen jag skaffade honom i mars 2011. 
 

Ingen ridning

Nu i väntan på sadeln så blir det ingen ridning i hopp om att Zorros spänning i länden ska släppa helt. 
Det står longering och tömkörning på schemat, samt massage av käraste Josefine, och stretching av mig.
 
Har redan blivit skillnad i hans rörelsemönster när han är kall, innan kunde han bli lite struttig med bakbenen innan han var varm men nu kliver han på redan från början. 
 
Hoppas att vi kan knata iväg till grustaget och klättra i backar men de har lovat massvis med regn och då är det inte lika skoj.
 
Är även kluven över hur och när jag ska klippa honom, blir då troligtvis halvklippning iom spänningen i ryggen och att han är lite känslig för kyla nu. Det är bara så himla trist med all vinterpäls sen till våren.
 
Men men off to the stable, har intaget idag och hoppas på att Madde kommer förbi och håller mig sällskap.
 
Träns: XtremeHorsemakeover - Schockemöhle Kentucky med xtreme Lea pannband

Massvis med inköp

Känns så iaf
 
2 schabrak+lindor set från Eskadrons vinter kollektion

ett horseware Amigo Hero 6 lite täcke på rea
 
 
 
Passier stigläder med nylonkärna
 
Och en måttbeställd sadel till mig och Zorro som bör vara färdig om 6 veckor
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0