En tur till landäng med kattis

dsc01744 (MMS)

En tur till landäng med kattis


Det är strömavbrott och jag som satt och t...

dsc01743 (MMS)

Det är strömavbrott och jag som satt och tittade på svt play där de visade globen live. Finns inte mkt mer att göra än att göra klart de sista julkorten.


Nu snöar sydvästra skåne igen

dsc01740 (MMS)

Nu snöar sydvästra skåne igen


Nu har snön kommit till de sydligaste dela...

dsc01734 (MMS)

Nu har snön kommit till de sydligaste delarna av sverige


Tisdag

Blir så mkt enklare när man väljer rubrik efter veckodag 
Igår skrittade jag ut med Lizette och hennes Assuan, bara en liten runda på ca 40 min eftersom att han inte är igång och även har lite dåliga framknän.
Allt gick bra och hästarna var nöjda. Red Loffsan utan gramanen och hon kändes fortfarande lika "lätt" .
Lizette provade även att plåga La Cross i skrittmaskinen och det var både traumatiskt och nyttigt för honom ;)
Idag var jag ledig från jobb, hämtade lite delar till skruttiga Elsa (mopeden) bytte dem och körde sedan till stallet, höger blinkers la av inom kort tyvärr, tror att där är något kabelbrott( känner mig oerhört teknisk nu) men men, inatt står den och vilar upp sig i ridhuset eftersom att jag fick åka med Lizette hem.
Longerade bara loffsan idag så att hon inte överarbetas, tycker hon tappar bak något hoppas att det beror på att hon blir trött i bakdelen och inget annat.
Julpyntade hennes box också lite 
Ledig onsdag och torsdag också, ska följa med Lizette och vara moraliskt stöd vid hennes sista utsläpp i gamla stallet.
Mkt Lizette nu på sistone men blir väl så när en kär vän kommer tillbaka i stallet ;)
God natt 

Söndag

Jobb som sagt mellan 7-13, sen direkt till stallet, provade min sadel på max och mitt raka tränsbett, rullsporrar och remont nosgrimma.
Och det gick faktiskt väldigt bra, jobbade på väldigt fint för att vara en rultig liten häst. Behövde ha spö eftersom att han började pressa mot väggarna lite i protest. Provade lite sidvärts och i det lätta varvet var det inga problem alls, alltså har han skolats någon gång i sitt liv vilket är en klar fördel.
Blir ingen Max nästa helg men veckan därefter blir det ett pass igen och ska flörta med Lizette o höra om hon kan tänka sig att filma/ta bilder.
Efter det så tog jag in loffsan, skrittade ut med Wickie och Mia för att värma upp innan jag klev in i paddocken, något nervös över ifall loffsan skulle gå lika "lätt" som förra gången.
Och mkt riktigt hon gick mkt bra, något mer ostadig detta passet, kan vara träningsvärk, men bar sig fin i galoppen.
Jag som trott att min häst varit ganska så tränad märker att nu när hon går rätt så har hon nog tränat helt fel muskler.
Klippte henne sen när hon torkat och hon fick fortsätta ha sin "halvklippning" och detta är förhoppningsvis sista gången. Ska finklippa lite imorgon med min lilla trimmer, den stora nyper bara loffsan i hudvecken och det är bara synd om henne.
Jobb imorgon igen samma tid, sen ska jag och Lizette skritta ut en liten runda med Loffsan och Assuan
God natt
Detta hullet eftersträvar vi, så här såg loffsan ut för 2 år sedan

flyttat in

Så nu har Lizette flyttat in med sina 3 hästar och det gick över förväntan.
Mr arab var inte fullt så envis som han brukar och det var inte fullt så mkt saker som skulle med så kl 15 var vi klara, sen fick Lizette sätta sina saker i ordning och loffsan fick gå i skrittmaskinen 30 min eftersom att jag var lite slut i rutan och vill helst inte rida när jag inte är fullt fokuserad.
Hemma strax efter kl 18, byta om och sen vidare till Restaurang Svea, lagom trött, åt lite vitlöksbröd( men mer som vitlökspizza) drack päroncider och sen en planka med fläskfilé.  Helt ok men otroligt mättande så Johan fick äta upp min mat.
Imorgon blir det jobb mellan 7-13, håller tummar o tår för att moppen ska starta, fick igång den nu ikväll så hoppas på det, sen vidare mot stallet och motionera fjordingen max, ska nog prova min sadel på honom då hans bomlösa gör så att man nästan sitter i spagat.
Sen SKA jag även rida loffsan,får inte glömma pannlampan då jag ska skritta fram i allén.
Hej svej i lingonskogen

Imorgon

Ja då blir det mkt att göra.
Ska hjälpa Lizette att flytta sina tre hästar till mitt stall :) Vi börjar vid 9-10 och hoppas på en smidig lastning av mr Arab som brukar ge oss en omgång av envishet.
Efter flytten hoppas jag på att hinna rida Loffsan
Senare på kvällen blir det lite mat på restaurang svea.

Nytt

Har ny header och är mkt mer nöjd med denna än förra...vad tycker ni?

Så jävla nöjd

Vill bara skriva att Loffsan gick så s*tans bra idag. Andra ggn i våra snart 4 år ihop som jag rider med ett leende.
Skrittade fram i "allén" (tar ca 20 min) Bestämde hur korta tyglar jag ville ha och jobbade därefter. Ville få tag i yttersidorna och samtidigt hålla ihop hästen. På tillbakavägen blev det olika sidvärts med fokus på eftergift i innersidan.
I paddocken fortsatte jag med att bibehålla kontakten och kunde länga gramanen redan i skritten. Skummet blev till vispgrädde i loffsans mun ( första gången det med).
Började jogga och kunde länga ännu mer på gramanen, hon gick inte emot mina tygeltag och jag kunde reglera formen med väldigt få medel.
Jobbade på lite skänkelvikningar där loffsan sitter fast i bogarna något. Även serpentiner och hon bibehöll formen i alla varvbyten.
Lite galopp blev det också där jag red med helt lös graman och loffsan kändes väldigt bärig under mig.
Jobbade med övergångar, 5-10 steg skritt, 9 steg galopp. För att stärka hennes bålmuskulatur.
I den förvända galoppen häll hon takten och sen blev damen trött. Märks stor skillnad när hon jobbar med hela kroppen.
När jag joggade av henne i traven ökade hon inte farten när jag släppte ut tyglarna utan hon sträckte bara mer på kroppen!
ÄR så himla nöjd och glad över lite framgång när jag senast igår var less på att jag inte hade någon inspiration.

Livstecken?

Ja bloggen har avstannat lite, ar fullt upp med jobb, möten, häst och mörk höst.
Men en bild eller två kan ni få på söstra min när hon var här v 44.
Hon fixar inte riktigt knoppningen under momentpinnarna i skolan så hon fick öva på loffsans tjocka man, tyvärr så kortade jag den något någon vecka innan och blev då lite svårt för en "nybörjare"...
Full koncentrerad
Hälsade lite på småttingarna och Boogie är väldigt sällskapssjuk så han förföljde Alexandra.
Satte sin första galopp på fleur och det gick jätte bra, avbröt bocknings försök och klarade även av att rida ut två långrundor. Är superstolt över henne, det har krävt mkt tålamod och tårar.
Hon fick även prova Fleurs dotter Starlight
En otroligt positiv häst som gjorde allt som Alexandra bad henne om.
Det enda som krävde lite övertalning var att man skulle rida genom vattnet men sen så gick det i alla gångarter.
Jag har ett litet projekt som jag håller på med....Det heter Max
Han är på bantning och har nog redan gått ner 50-100kg. Otroligt lat och har väl fått göra lite som han själv velat innan nuvarande ägare köpte honom. Hon har åkt av åtskilliga gånger och sen kom jag. Han hade satt i system att backa så fort det inte passade honom men då backade jag ner honom i ett dike och då var det inte så himla roligt längre. Red honom igår och nog fasen är han fortfarande rund men kondisen är bättre ( lät som en grymtande gris med andningsbesvär i början) och han börjar lära sig att gå fram för skänkeln utan att man behöver slita ut ett spö eller två.
Väldigt söt ändå.
Hopps på att få fram lite ridbilder på mig o loffsan, svårt när man mest är själv när man rider.

Haha

Så rätt så rätt


Ute på tur i dimman. Har tömkört på fm och...

dsc01730 (MMS)

Ute på tur i dimman. Har tömkört på fm och ska nu njuta av en tur men loffsan.


RSS 2.0