Galoppträning = Done!

Loffsan var väldigt duktig idag, taggad som tusan och visste att det var galopp-time, duktiga tös.
Testade ett bett som jag hade hemma , d-ringsbett, 2-delat och kopparrullar. Verkade fungera som alla de andra, ska testa det på banan nästa gång.

Idag har det varit riktigt varmt och skönt, najs! Svettigt dock att jobba men slutade ju kl 13 så överlevde.
Skulle gått upp kl 6, men tydligen har jag trott att alarmet ringde kl 5:30 för då gick denna tös på toaletten och när jag tittade på klockan nästa gång var klockan 5:45 och det var duschen som hägrade...men det gjorde inget, var pigg ändå.

Fick 2 tider på midsommar idag, skitnajs, storhelg och allt! Ska bara bli av med kvällsturen den 27/6 så är allt kanon.

Nu har jag nog inte så mkt mer att skriva, är ganska trött idag också, ska läsa färdigt Män som hatar kvinnor och sedan pinas fram tills jag får låna del 2. Boken var faktist över förväntan men när man måste läsa halva boken innan det blir spännande/fängslande så får ju författaren tänka till lite ;9


Natti

Jupp jupp

Schabrak och luva köpt, blev beige, valde mellan det och lila. Orkade inte köra skåne runt för att hitta ett allround schabrak så det blev eko istället.
Har bara skydden kvar att köpa, i värsta fall lagar jag mina gamla så får hon ha dem.

Var fortfarande trött idag, jobbade mellan 7-13 sen hämtade J mig och vi for in till malmö för att uppdatera hans gym-garderob, 3000kr fattigare på budo-fitness, han är som jag när jag är inne i en hästaffär;)

sen vidare till eko, hem och vilade en timme och sen for vi vidare till stallet för att mocka och klappa på Loffs, orkade inte motionera henne idag, imorgon blir det galopp-träning igen. Vidare till Willys, handlade massor av mat till idag och imorgon då J:s syster med tillbehör kommer och firar J:s mamma.
Grillade lite pepparbiff, åt det med nypotatis och gräddfil. Utsökt. Så nu om någon timme eller så ska jag kalasa på Keso med honungsmelon, nam nam


Jobb igen imorgon mellan 7:30 - 13, sen stallet direkt. Najsan najsan
Sen är man ledig mån-ons än så länge så är det någon som vill plocka upp mig och hitta på något så hänger jag gärna på.

Bye bye

Jakten

Letar efter ett "billigt" marin blått schabrak med guld passpoal och svarta senskydd...för en billig peng....

Måste ju faktist matcha på loffs tävling, är nästan som om vi ska iväg på värsta meetinget och det är "endast" en 90-klass i Eslöv ;)

Men va fasen något skoj får ju jag ha som hönsmamma...;) Nina skrattar åt mig och mina tankar, tävlandet sitter i ryggmärgen på henne haha.

Jobbar eftermiddag idag, 15 - 20:45 helt ok sen imogon och på söndag är det morgon. 7 - 13 och 7:30 - 13.

Ja man får väl maka sig till hööks de hade ett marint schabrak för 179kr, helt ok på bild iaf, sen T&A för billiga senskydd. Ska väl kolla lite även på eko, måste ändå dit o köpa däck + slang till min cykel.

bye bye sugarpie

Trött och grinig

Trött har jag varit hela dagen, redan när jag kom till stallet imorse.
Pga tvätt i stallet så skulle jag byta box så har fyllt upp en annan box med massor av halm idag samt mockat ur hennes ordinarie box. 
Jag hade tro det eller ej träningsvärk idag efter galoppen igår...najs ;) Var nog inte tänkt att jag skulle rida dressyr  på banan idag för det gick minst sagt skit, hon stegrade och ställde sig och skuttade så fort det blev jobbigt, sen gjorde hon det så fort jag höjde rösten och blev arg så då var det lika bra att jogga av i lite galopp o sen avsluta.

Hon har ändrat sig så pass i kroppen nu så det är dags att leta efter en sadel med lite rakare bom igen...roligt faktist för tkr inte om Bates caprillin längre.

Men för att kompromissa då så länge med sadeln som hon har nu så har jag kortat den bakre sadelgjordsstroppen, alltså spänner det ngt extra då längre bak på magen, kan ha varit det som stört henne idag, ska ändra tillbaka imorgon.

Ett annat problem jag har nu är att det är gräsbana i skabersjö, alltså måste tanten ha broddar, och det är en månad tills dess, frågan är då kommer hennes broddhål hålla sig någerlunda rena eller måste jag panikköpa blindbroddar i helgen?

Dilemma

Min skruttcykel har strejkat lite mer än vanligt idag, ingen luft i framdäcket och det pyser ut lite sakta under dagen, så bytte ventil nu ikväll så får vi se hur det står till imorgon kl 8 när jag ska cykla till stallet, då hovis kommer kl 9.

Spännande


nä nu ska jag se om där finns några avsnitt av two and a half men på burken


tjingeling tingeling

Scrapping kväll....over

Så nu är scrapping-kvällen över för denna gången, stod upp i ca 3 timmar för att då introducera E, C och K i hur man gör gratulations kort... vilket gick väldigt bra men min lite halv sargade kropp sedan tidigare mår inta bra av att stå rakt upp o ner så lång tid...s åhar lite ont i ryggen nu.
Var ledig imorgon egentligen men pengakåt som man är så tackade man jag till att jobba kväll ändå...15-20 bara 5 timmar och med en "tjej" som tävlar msv dressyr så vi kan nog fylla ut kvällen trots allt.


Imorgon blir det dressyr med Loffs på banan...galoppfattningar är det som gäller.


Natti

uppdrag hoppning

Om nu Nina vågar tävla loffsan om en månad så kanske hon ska ha lite bättre flås i galoppen ( har ganska ok men kan alltid ha bättre) Så idag koppla jag ihop loffsan i diverse atteraljer så som martingal(kort) pullarträns och dressyrsadel o sen spatserade vi ut på slingan och galopperade väl sammalagt  2km non stop....sen var det lagom för denna dagen...

Imorgon får i se vad som står på schemat...gör aldrig något jag inte känner för längre utan jag och loffs ska bara ha det roligt...och det har faktist fört oss samman mer och vi har kommit längre på detta.


Snart dax för scrappingkväll med J*s syster,mamma,moster och kusin



GRATTIS ALEXANDRA PÅ 16ÅRS DAGEN


Tävling?

Impulsiv som jag ibland kan vara så har jag "övertalat" Nina att tävla loffsan i sommar....Första klassen blir nog redan den 27/6 i skabersjö om loffsan hinner bli redo för det dvs, blir bara en 90 klass i så fall...
ROLIGT ROLIGT


Första hoppasset blir om en vecka...återkommer med bilder.
Gjorde en dundertabbe för ca 10 min sedan, läste någonstans att en hästlicens var rätt billig så tänkte va fasen why not, så lämnade en ansökan om hästlicens och ser sedan fakturan 950KR ICKE SA NICKE! Haha så blev ett snabbt mail till ridsport i hopp om att kunna avbryta ansökningen...

Jag är så rookie på detta HAHA

bye bye

long time ago

Det blir nog varmt idag...nice...dock mindre nice om det ska blåsa också, eftersom jag CYKLAR till stallet....9 km dit och 9 hem...hurtigt värre

Gräset växte som sagt, provade en munkorg på loffs men det var ingen större hit....hon får helt enkelt tänka på sin vikt ;)



Hon är ju lite rultig som sagt...vi får se vart detta leder...ska minska maten ännu mer...får bli betfor 1 gång / dag med mineraler och salt i...nu får hon 1 skopa betfor morgon-middag-kväll. Sedan 3 kg hösilage på kvällen och 1 på morgonen.

I söndags så följde jag med Nina på tävling i Lomma...vi var där 10:30 ..hon red sin klass vid 15 tiden...
Ömsom regn ömsom blåst och sen lite kvalmig sol...mina fina vita skor( ja vet man ska inte ha vita skor på sig) blev dyngsura...ska tvätta dem i tvättmaskinen. Men samtidigt som vi var där olidligt länge var det ändå roligt...vi har rätt skoj Nina och jag...haha

 Nina ngt less på vädret ;)

 trevligt trevligt väder


 en ung pojk med sina två svansar

 Nina och Goethe väntar på  att få komma in på framhoppningsbanan, där göte förövrigt försökte DÖDA mig

 Fiiiiint väder och sen pös vi hem ;)


Bye bye

Och så kom regnet....

Yey äntligen lite regn så att gräset börjar växa och allt runt omkring.
Sen får solen gärna komma igen, har fått min obligatoriska bonnabränna nu så det är dags att jämna till den nu när solen tar som mest.

Finns inget tråkigare än att sitta timtal i solen för att bli lite grisskär ;)

Står i valet o kvalet om man ska köpa en systemkamera från sambons företag...är galet sugen.

Nu blir det jobb från imorgon till på söndag


ons: 15 - 20
tors: 6;45 - 14
fre   : 7;45 - 12
lör   : 15 - 20;45
Sön: 7:30 - 12

Suck, men pengar pengar

Ska se om jag kan byta bort lördagen och kanske följa med Sandra till Bollerup o se när hon visar sin Midnight Magic e: Akribori







Bye bye säger loffs

RSS 2.0