Massage

Zorro fick massage i fredags av duktiga Josse, hon har masserat mina hästar sedan 2010 skulle jag tro, hon började praktisera på Loffsan och Zorro har hon plågat ganska regelbundet sen jag köpte honom.
 
Han har blivit så himla fin i kroppen den senaste månaden och där var väl inte så himla mycket fel heller, det vanliga på höger bog, höger länd. Lite nytt i bakdelen men kan både varit pga breddning med skorna bak för att få lite bredare gång och att vi jobbade hårt med bakbensaktiviteten i tisdags.
 
Men något är där i nacken som vanligt och lite mitt i ryggen som inte släpper så det är välbehövt med en årlig kirobehandling den 16/4 i samband med tandkoll.
 
Hämtade även mina paket i fredags och täcket satt perfekt. Schabraket har jag inte använt än men tror nog han kommer passa super í den färgen.
 
Zorro har av någon konstig anledning börjat rata sitt intagshö och jag vet inte varför, strör runt det i hela boxen, så provade lägga det i hönätet och då var han knappt intresserad av det. Han äter upp alla sina 8 kg i kvällsnätet utan problem och även morgonhöt i hagen men där är ngt med att äta på em. Får väl kanske börja med lite mash igen och se om det är magrelaterat.
 
Imorgon/söndag blir det första badet för i år, allt blir vitt av stöv just nu och jag vill ha bort det.
 
God Natt

Internethandel

Beställde lite saker från två olika webbutiker 
Den ena den 23/2 *H*
Den andra den 18/3 *S*
 
H skickade halva ordern den 12/3 resten var restat 1-2 veckor, när det gått mer än 14 ARBETSDAGAR och obesvarade mail så ringde jag och undrade var mina varor tagit vägen, fick ett vagt svar om att de skulle skickats från Tyskland direkt efter att jag fått den första halvan....eller inte kanske. Suck
Men se på fasen om man inte fick en leveransbekräftelse senare på em, undrar om det hade hänt om jag inte ringt.
 
S har jag också mailat eftersom att varorna inte kommit efter utlovade 5 arb dagar. Och inget svar där heller...konstigt. Så ett telefonsamtal, där de då berättar att de väntar på västen jag beställt. 
 
Men VARFÖR kan man inte informera om detta lite snabbt i ett mail att " beklagar men din ena vara är restad,vill du kanske att vi skickar det andra så länge?" men nooo total silence....
 
Känns som om att det bara är i hästbutiker sånt här får hända....
Väntar fortfarande på en ridhjälm jag beställde 2009, inte fått ngt svar där heller.
Eller ett täcke från en fysisk butik som de skulle ringa mig när de fått hem detta....3 år sedan.
 
Var finns servicen?
 
För övrigt så kommer jag bli väldigt happy när allt kommit iaf.
 
 
 
 
 

Dressyrträning

Förrutom en sträckt ljumske, gick veckans dressyträning bra.
Tänka sig att för ett år sedan så visste Zorro knappt vad en halvhalt var, och när han väl gjorde en korrekt så var det dagens höjdpunkt. 
Eller att han tog rätt galopp i höger varv. 
Nu kan han regleras i både trav och galopp. 
Fattningar ur både skritt och trav. 
Skänkelvikningarna funkar ok på korta linjer, fortfarande lite jobbigt på längre.
I somras fick jag verkligen igång honom framåt efter vår semester i Blentarp och galopprace i skogen.
 
Denna häst köpte jag inte ens ingalopperad, tillsammans med min tränare så har vi ändå kommit en bit på ett år, trotts skador och magsår.
 
De föregående 2 åren har jag kämpat med att få honom att gå framåt, letat sadel, ridit barbacka i väntan på en sadel och sen till slut fått hem en måttad sadel pga omöjligt sadelläge.
 
Så på ett osvenskt vis en liten klapp på axeln för mig och alla som hjälpt till runt om oss.
 
Imorgon får han vila, eventuellt så blir det en skrittrunda. 
 
Vi för ett år sedan, dags för nya bilder tror jag
 
 

RSS 2.0