Loffsan fick scenskräck

Ja lilla tösen pallade inte riktigt trycket som fanns på tävlingen, stackarn, men Nina och tanten hade 3 hoppträningar i ryggen och detta vart hennes första tävling på minst 2,5 år så vad kunde man förvänta sig.
Hon var cool lugn i transport iaf, på framridningen men sen blev det lite läskigt inne på banan. Men men lite pay n´ ride och sen ska de få prova på en inomhus tävling till hösten.
Såg Lizette och Megan på plats, kändes konstigt att inte hälsa men de satt och ignorerade både mig och mitt sällskap så var väl inte så motiverad, men men. Vet inte om de gottade sig åt Loffsans och Ninas kommunikationsfel/missar eller om de led med oss, strunt samma.

Som sagt inte alls sur eller besviken över dagens resultat vilket var att hon vägrade ut sig för det var det typiska loffsan-sättet = Stänger av och grips av panik. Hon blev väldigt rädd/orolig efter hon vägrat och började ställa sig, vet inte om hon förväntade sig stryk eller om det bara blev för mkt för henne. Ännu en anledning att fortsätta träna, vi har kommit långt inom de andra områdena men inom hoppningen har hon stått still sen jag skaffade henne så vad skulle man förvänta sig. Dock sätter inte jag mig och hoppar henne då det bara resulterar i att jag flyger av, den turen får Nina ta ;)

Brände mig som f*n, snygg bonnabränna och halva vänster vaden blev röd och fin ;)

På kvällen tog jag o J oss in till malmö för att äta på steakhouse och sedan se på  Bio, blev transformers, en inte allt för toppad action-rulle...första filmen är alltid bäst. Stämde även in på denna.


Imorgon är det förmodligen jobb och sen en tur till stallet.

Sedan ny vecka. På måndag ska det hämtas ut biljetter till Falsterbo horse show, och eventuellt jobb då också osv osv osv...

bye bye

Hoppträningen igår

igår förmiddag så kom Nina och skulle hoppa Loffsan lite innan tävlingen på lördag.

Förevigade det i bilder så här kommer dem.

De börjar funka på marken, vilket är en fördel ;)
Loffsan har ingen klippt ståndman, den har bara varit flätad den senaste veckan och ser därför lite smårolig ut.

Inga gigantiska hinder, hoppa kan tanten det är bara kommunikationen mellan häst o ryttare som ska tränas däremellan, och igår gick det faktist bra och vi håller tummarna på lördag då de än så länge startar som nr 30 i 90cm .

Jag är en riktig hönsmamma och kommer vara supernervös haha, men så roligt för min lilla tant.

bye bye

Förkyld som få

Förkyld är man och det är 5 dgr tills loffsan ska tävla...
Har bokat läktarbiljetter till Falsterbo Horseshow på söndagen, dressyrläktaren är den som gäller, ska ju se avtackningen för Briar och sedan grand prix...najs

Annars hittar jag inte  på så mkt just nu...orkar inget.

Bjöd J på mat på skanörs rökeri igår, GOTT säger jag bara. Servitörerna tittar alltid lite suspekt på en när det är jag som betalar, inte för att det händer så jätte ofta men igår var det så iaf.

Ledig idag sen jobb hela veckan tis-fredag

Måste hämta biljetterna senast på torsdag så måste komma på ngt hur jag ska komma in till vellinge när jag jobbar 13-20:45 imorgon 13:45 - 20:45 ons 6:45 - 15 på tors 13 - 20:45 fredag  hmm

nä frukost time Honungsmelon med keso here I come

Ursäkta min frånvaro ;)

Handleden suger fortfarande, ska ringa vårdcentralen....nån gång.

Men har hunnit med lite shopping, förra tisdagen och igår.

Tog bussen in till jägers igår direkt efter jobb och strosade runder där för mig själv, var faktist väldigt skönt. Hittade inga kläder som jag blev så hemskt impad av så inga sådana inköp.
Blev ett par solglasögon på Kicks


Datorspel för de regniga dagarna (väldigt stökigt datorbord jag vet... )


Sedan traskade jag vidare till OnOff och köpte nya färgpatroner till min skrivare
Och sen av någon konstig anledning slank jag in på hööks precis bredvid

Det blev:
Kyllera
Öronskydd med fransar
SKiitsnyggt träns I lööve It, lackad nosgrimma och svart bling på ett svängt pannband och dessutom betthakar på sidostyckena! Yey


Sedan råkade jag få med mig nya senskydd, brun/beiga tyvärr kunde inte min pedantiska hjärna gå med på att låta tanten tävla i gamla rispiga senskydd. Köpte även ett par sporremmar i läder


Förra veckan var jag en tur inne i T&A i Vellinge
BoT handleds stöd


Ny förbygel/martingal i stl cobCeleste stein strumpor


Och sedan något som jag köpte för ett tag sen, Loffsans tävlingsschabrak o luvaHar inte gjort så mkt utan mest jobbat, Loffsan går faktist väldigt fint än så länge, igår red jag med nya tränset och mitt lilla bridongbett och hon tog stöd direkt och var supermjuk i munnen :D Jättenajs.

Nina hoppade loffs förra tisdagen och stackars Loffs hade stått ute i ösregn hela dagen så hon frös som bara den när jag kom, satte henne direkt i vibben och slängde in ett kilo hö, hon blev torr på 20 min. Dock så hade hon spännt sig otroligt mkt som vanligt och var väldigt öm i länd och kors så det gick inte så bra när Nina skulle hoppa, Loffs skuttade runder mest, så jag hoppade upp, knakade loss tanten lite och vi höll det i galopp, sen Ninas tur igen och i slutet hoppade hon riktigt bra igen.

Arnika på rygg o länd, täcke på resten av den regniga veckan. Efter det har ohn inte varit så öm och gått riktigt bra som tur är. Blir padd under Ninas sadel för säkerhets skull nästa gång, så får vi se hur det är då.

Är ledig idag och skönt är väl det, sen jobb ons-lör ledig på söndag, ska förmodligen till Hörby och hjälpa Alexandra med hennes medryttarhäst då.
Ledig måndagen, jobb tis-ons ledig torsdag jobb fredag, tävling lördag jobb söndag.

bye bye

Ont

Jag har väldans ont i min handled, att bara skriva detta gör ont, sånt skit!

Väntar på att få reda på när jag får mina skatte-pengar....Vill köpa glasögon nu! Vet bara inte var,  vill ha ett par stilrena glasögon, mkt möjligt att det blir i en butik där man får 2 för priset av ett, men jag vet inte riktigt, först ska det ske ett syntest där man kan konstatera att du min vän inte ser ett dugg ;) När man sitter och kisar 3 meter från tv:n ja då är det nog dags så att säga ;)


bye bye

Skolk

Idag skolkar jag från stallet, Loffsan har vila idag och då stannar denna tös hemma. Ska jobba kväll 15- 20:45

Imorgon åker J och hans kompis till Göteborg på en helgsemester, de ska besöka casinot och en massa annat, själv ska man jobba hela helgen, kväll fredag och lördag, morgon på söndag

På söndag ska Nina hoppträna Loffsan igen, fullt ös nu för tanten, igår galopptränade jag på det nyslagna hösilage-fältet. Gick väldigt bra hon gör bättre och bättre galoppfattningar och svänger för ytterskänkeln. Krävs mkt ben men då slipper jag rida så mycket med händerna.

Skickade iväg mail till en sadelin/utprovare och hoppas på att få besked om hon kan komma ner och prova ut lite sadlar.

Läste även att man får tillbaka skatten INNAN midsommar, jag som trodde att det var strax efter, YEY! Hoppas nu att Josse och Linnéa har tid och lust att åka upp till Ullared snart, har jag tur kan vi det innan tävlingen och då kanske jag kan inhandla lite nya benskydd.

Mer som står på inköpslistan är:

Ridbyxor, flera par
Liniment schampo
Arnika gel
Vetflex
Någon vindjacka
Kanske ett schabrak om där finns fina
Träns?
Lädergrimma
Långt grimskaft

Sen kläder till mig själv i massor

Sen som om inte det var nog så är jag ledig v 29 och då är det FALSTERBO HORSE SHOW! yey

Alexandra ska med någon/några dagar, det har blivit en tradition för oss, detta året är jag inte så luspank som förra så då kan vi nog hitta på lite mer.

Nä nu ska jag väl hitta på något de få timmar jag har kvar innan jobb

Bye bye

Tisdagen den 2/6 2009

Gjorde inget speciellt idag, förrän strax efter kl 4 då jag styrde mot stallet och det var dax för Nina att hoppa Loffs, det gick överlag bra, en förbygel ett måste dock. Loffs fick beröm för att hon förbättrats, alltid roligt att höra.
Nästa hopptillfälle är på söndag.Skulle beställa systemkamera av J idag men då var den slut i lager...lyckans ost, dessutom, mobilen som jag tänkte völja när jag ska förnya mitt abonnemang på 3, ja den har de inte kvar i sitt sortiment! Men mög...så får bli antingen
en sån här:


eller en sån här:J:s mamma får hem den översta i veckan så får klämma lite på den, den understa har jag redan fast i grönt.


Nä nu måste jag nanna ska upp kl 5:15 sen jobb 6:45-12 och efter det stallet, antingen ett dressyrpass eller galoppjobb på det nyslagna hösilagefältet.

Bye bye

Lastträning = Done!

Lasttränade Loffs igår eftersom hon startat en olat genom att slänga sig och inte vilja gå på, och gick omkull förra gången då hon lasttränades i ett släp med sån där fladdrande kapell/nånting så där hängde ner gummitampar iaf. Så igår när Cissis släp stod framme så tog jag tillfället i akt att öva, först slängde hon sig och sen kom vi halvvägs in och hon slet sig, jag blev lite sur och sen lugn igen och då med lite övetalning gick hon in, vi backade halvvägs, gick in igen, backade helt gick på något motsträvligt, vi stannade på hälften och backade igen, tillslut gick hon in med slappt grimskaft och inget tvekande *LOVE* Om släpet står framme idag igen så tar vi en promenix idag med.

Blev ingen motion för henne igår för övrigt för jag ORKADE helt enkelt inte, idag är det hoppträning med Nina förhoppningsvis, för Cissi skickade ett sms att Loffs var svullen på insidan av skenan h.f men om det är vad jag tror det är så är det nog bara ett av hennes alla överben som blivit lite aktivt igen. Håller tummen!

Nu ska jag fortsätta med mitt projekt, Snickrar ihop en receptbok.


BYE BYE

frukostLingongrova med färdigskivád gouda-ost, ruccolasallad, praprika och gurka, toppat med aromat-krydda

RSS 2.0