Ny favorit

Som gammal fan av Linkin Park kan jag inte undvika att falla för en av deras nya låtar ;)
over n' out

3 svalungar

Har "räddat" 3 svalungar idag som hoppat ner i ridhussanden, så nu vet ni vad bilderna skulle föreställa.


Nu blev det flera

dsc01676 (MMS)

Nu blev det flera


En liten krabat som hade lite för bråttom ...

dsc01675 (MMS)

En liten krabat som hade lite för bråttom ur boet.


Halmen ska in:)

dsc01663 (MMS)

Halmen ska in:)


Lugn som en filbunke. Det gillar vi

dsc01662 (MMS)

Lugn som en filbunke. Det gillar vi


hmm....

Nu när loffsan ska "vila" så fortsätter jag att rida Golosina så länge jag får för ägaren. / årigt PRE sto, skimmel och otroligt trevlig att rida. Lär sig supersnabbt.

Tycker att man lär sig bra mkt mer av att rida och motionera andra hästar än sin egna, man faller gärna in i samma mönster och ridning om man rider samma häst dag ut o dag in.

Mitt mål när jag gick i gymnasiet var att rida så många hästar som möjligt och reda ut hur de skulle ridas på så kort tid som möjligt och måste säga att det tog mindre tid för varje ny häst jag red. Otroligt lärorikt.

Jag har alltid undervärderat mina kunskaper men börjar faktist säga att jag kan vissa saker nu. Men är aldrig sen med att säga att jag inte reder ut dem heller.

 
Tex så har jag märkt att jag kan "scanna" av rätt snabbt vad det är för hästtyp jag har att göra med, vilket sparar en del arbete när jag t.ex tömkör den.

Har ett tålamod som heter duga och tror att jag kan tacka Loffsan och enbart Loffsan för detta. Hon har krävt mitt tålamod och det har hänt ofta att jag avslutat ridpasset och skämts över mina utbrott, är inte mer människa än att jag kan erkänna detta.

Min handställning har förbättrats avsevärt, nu är det bara stretching av framsida lår och knä som behöver bättras på så att jag får en mer avslappnad lodrät sits.

Är långt ifrån fullvärd men har kommit en bit på vägen och tror att inställningen är allt!

Lite funderingar på nattkvisten...
baj baj

Helt ok prognos

Hemma från vet, loffsan har kotledsinflammation och kotsenskide inflammation, fin på röntgen och även på ultraljudet, vätska vid kotsenskidan. När vet. släckte kotan så klev hon på bra mkt bättre vid longeringen.

Hon betedde sig utmärkt. Vet misstänkte att damen eventuellt blivit opererad fram då hon har ärr från sådan bandagering, om det stämmer lär jag nog aldrig få reda på.

Alltså för tillfället så sitter hältan på höger fram, egen hage i 3 veckor, skrittas 30-45 min dagligen sedan återbesök. Behandlad med tuppkam i kotleden och kortison i kotsenskidan.

Detta var alltså dagen rapportering, något tramsig vid lastning så ska försöka öva på det inför nästa besök.


Det kom en del regn igår;-)

dsc01657 (MMS)

Det kom en del regn igår;-)


Loffsan är halt

Så nu är ett besök på ATG bokat på fredag, Helena Gunnarsson ska göra en utredning på min gamla häst och jag hoppas att det bara blir någon lätt behandling sen är hon ok igen. Har inga krav på att hon ska kunna hoppa men hon ska dock fungera att rida ut och ha roligt, att kunna dressyra på iaf La gärna lite mvs krumelurer hemma, men återstår att se.

Filmer på min ofräscha häst


jupp

Igår skolkade jag från ridningen och drog upp övervuxna eltrådar till det "nya" betet, saknar faktist slitgörat som tillkommer med hästlivet, men det är väl mest för att det inte blir ett tvång ;)

Men ingen nöd för loffsans del, hon är i fin form nu. Men det ändras väl from idag då hon släpptes på bete igen, knalligt gräs, bye bye kraftfoder ;)
Går ute nu på natten emd fleecefodrat regntäcke , känns som om att man ska passa på att ha hästen ute så mkt nu som möligt innan vintern och den kalla hösten kommer.

Fälten skördas också i all världens fart nu mellan regndropparna så hoppas på ett eller ett par skördade fält till helgen :D

Imorgon är det jobb igen 8-13:45 sen stallet, Kattis kommer dit och ska se om hon kan få rida en häst 1-2 ggr/ vecka nu när hon är hästlös, alltid roligt med fler folk i stallet :) Speciellt när en viss person är skapligt skum.

Jag ska rida mitt djur imorgon och även tömköra Star, hoppas på att hon är ohalt. Var halt sist (fredags) på höger bak, troligtvis efter en fin spark som syntes på höftknölen.

Fler beställningar på mina kort, de har t.o.m en egen blogg nu också, lite dålig uppdatering dock. www.kortkonst.blogg.se


Nä en ostkrok eller två nu och zappa lite mellan kanalerna, sen är det "bingen" som väntar.

Baj baj


Publik är alltid trevligt;-)

dsc00059 (MMS)

Publik är alltid trevligt;-)


Stängslar om ett gammalt bete. Tur att det...

dsc00058 (MMS)

Stängslar om ett gammalt bete. Tur att det är ganska svalt. Slitigt arbete


regn regn

Blev ingen vidare motion för loffsan idag, övade lite med klickern och sedan lite longering i ridhuset, är osäker på om tanten är ren i sin gång, skulle vilja säga höger fram, vänster bak, alltså ngt diagonalt, men hon har haft låsning innan och den lösgjorde hennes massör/kiropraktor i början på sommaren, troligtvis är hon i behov av en genomkörare nu igen efter hennes motionsökning i sommar.

Min tränare ansåg att hon blev tygelhalt i traven men eftersom hon longerades med enbart en rem runt halsen idag ( lat? jag inte en chans ;) ) så är där inget som borde orsaka orenheten...jupp vi får se imorgon ska antingen tömköra eller rida, tror hon behöver tömköras faktist.

Red henne i förrgår och då fick jag faktist loss hennes vänstra sida, fick över henne helt på yttersidan i vänster varv och fick med vänstersidan i höger. Krävdes sin ridning dock, men har jag väl känt det så borde jag hitta tillbaka dit igen ;)

Nä sitter på 55 min övertid nu, borde snarka redan.

Hej svej o godnatt


Regnet öser ner

Men det gör inget, ganska mysigt ändå. Och vi behövde regnet här nere i södra skåne, synd att det skulle komma mitt i skördetider bara. Ny dröjer det väl ytterligare ngn vecka innan vi har stubbåkrar runt stallet.

Jobbat idag, 7-13:45 jobb imorgon med 7-14 osv osv

Och nu blir det stallet, synd att man smörjde allt läder igår det kunde man ju ha roat sig med idag istället, ska se om jag kan övertyga stallägaren att jag kan få frisera den ena hästen;) hehe

bye bye

Trapalanda har fått en ny ängel

I fredags kl 07:40 sköts Sharp Hut 14 år gammal, "tjatte" var lugnet själv som om att han visste vad som var på väg att ske, inget lugnande utan han la huvudet i Kjell Feldts famn och sedan var det över. Känslan av att få se ett liv försvinna är obeskrivlig, det enda jag känner är tomhet....och då är jag inte ens ägaren. Kattis jag sörjer med dig men det beslut du tog var det enda rätta och jag hyser stor respekt för ditt mod.

Ljudet som bultpistolen gav är obeskrivligt.

Detta får en bara att tänka på när man själv ska ta det beslutet, hoppas på att min häst dör en underbar död och bara somnar in i hagen under betestiderna, men är ytterst sällan det sker.Farväl Tjatte, nu kan du springa så fort du bara vill på de gröna ängarna och äta clementiner så mkt du bara vill.Lilla erosen :(

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=334877

Hittade Eros ute på annons, min gamla medryttarhäst :(

Trist att han fortfarande säljs vidare, såldes till en tjej -07, som i sin tur sålde honom igen 1 år senare tror jag och nu är han till salu igen.

Supertrevlig häst som är jättesnäll vid hoppning. Blir lite ledsen av att se honom ute på annons, hade jag haft pengar hade jag köpt honom på direkten.
När jag är trött handlar jag gärna lite go...

dsc00052 (MMS)

När jag är trött handlar jag gärna lite godis...tyvärr;-)


Paus vid äppleträdet.

dsc00051 (MMS)

Paus vid äppleträdet.


Ibland känner jag mig lite elak......

som undrar hur länge Loffsan ska leva.
Tycker om henne väldigt mkt men som de som ridit henne vet så är hon allt i från lättriden, och det tär på en att varje gång man vill rida lite seriöst så får man varje gång börja om på nytt Och emellanåt så blir jag så satans less.

Vill köpa en annan häst, en "normal" häst som inte har ett bagage stort nog till att ha räcka jorden runt x 3.
1-2 tidigare ägare hade räckt ypperligt för mig. Men nä, suck.

Jag är ingen allvetande ryttare, men jag vet att jag iaf kan en del, men på loffsan pressas man ner i gruset var och varannan gång, för hon följer verkligen inga skolböcker, förrens nu, nu har ohn börjat nosa på innehållsförteckningen.

Men vi har ändå en otroligt lång väg kvar om vi någonsin når slutet. Min tränare som bott o jobbat med hästar i 20 (!)år i tyskland, tar av hatten för mig för att jag ens fortsätter med Loffsan.

Men vad ska man göra, ta bort en häst bara för att hon inte är den häst jag ville ha från början? Ta bort henne efter 3 års kämpande? Eller ta bort henne för att jag vill köpa en "lättare" häst? Känns väldigt fel faktist, för hon är en otroligt snäll och trevlig häst på marken, alla avgudar hennes artiga och uppfostrade sätt.

Sälja är inget alternativ då hon haft tillräckligt många ägare redan. Senaste stallflytten klarade hon galant och det måste ha hjälpt att vi nu känner varandra och att hon kom till väldigt trevliga stallägare.

Hon fungerar bra mkt bättre på ett stångbett, tex pelham, för då hänger hon inte så förbannat i vänstertygeln(för det går inte) Så man kanske ska satsa på western istället, MEEEEEEN va trist! 


Jaja slut på gnället, får se vad jag hittar på idag med mitt moster, hoppas hon inte satsar på att bli 30 år iaf.
Baj baj


Hästledig

har varit hästledig idag, jobbade em.

Fick en order på ett ganska svårt kort häromdagen, ett dopkort, till en pojke, tema gult!

Men jag är ganska nöjd med resultatet.Öppnar man kortet har vi denna text på undersidan.liten detalj

Imorgon är det jobb igen 8-14, sen stallet sen hem snabbt och duscha och kalas kl 18.


En kompis häst blev utdömd idag, ingen rolig prognos på den, förträngningar vid atlaskotan, även längre ner i halsen, eventuella tumörer i ryggraden samt en kota som eventuellt tryckte på ryggmärgen och störde. För 12 dgr sedan så red min kompis honom och höll på att åka av på kuppen, hästen betedde sig helt stört, reste sig "utan anledning". Ställdes av, ATG idag. Kommer troligtvis tas bort i veckan. Otroligt tragiskt och jag lider med min vän.
Frukost till de gamla. Regnat nu på morgon...

dsc00049 (MMS)

Frukost till de gamla. Regnat nu på morgonen. Slutar kl 14 ska sen till stallet och motionera min gamla häst;-)


RSS 2.0