Önskelista

Har fått lite dille på HorseWare och fyller snart år så här är min önskelista:
http://www.stromsbergsgard.se
Västen/jackan är prio ett, sedan väskan/täcket.
Tycker att västen är väldigt snygg, synd att den inte fanns i annat än beige, ska kolla upp om någon annan butik kanske har den i brunt.

tömkörning

Tömkörningen är en viktig del för mig, jag ser den som ett moment i hästens utbildning, som följer med sida vid sida av ridningen, ibland även ett eller två steg före. Där lär jag in sidvärts så att när man börjar känna på det uppe på hästen så är den redan välbekant med hur en skänkelvikning ska kännas.
Använder det också som sjukgymnastik, att frammana hästen till att jobba med gung i kroppen, söka sig framåt neråt och sträcka sin överlinje. Allt detta utan ett störande moment på ryggen, ryttaren.

Tömkörde ju Zorro enbart i 6 veckors tid i väntan på massageterapeuten Göran och att jag skulle få klartecken med hans rygg. Zorro gjorde fina framsteg då, blev bra mkt mer balanserad i galoppen och traven. Men den riktiga styrkan i galoppen fick vi inte ihop på banan.
Så när det var dags att rida igen och ihop med att Zorro vägrade ridas inne på banan så började jag rida ut och "bus"galoppera med honom. Den långsamma älgen började få lite fart under hovarna och fick plats.
Har bara ridit den senaste månaden och tömkörde för första gången på länge igår i samband med att jag tömkörde (och undervisade stallägaren)en annan häst i stallet. Han har lite jobbigt med att sträcka ut sin hals men efter Görans andra besök i tisdags så börjar där hända saker, han har suttit fast i manken i ett par kotor och igår var första gången som han verkligen försökte sträcka ut sin överlinje. Goodie!


Har tänkt ta riktiga uppställningsbilder på Zorro och skicka in till tidningen Equipage, där de låter Rolf-Göran Bengtsson och Patrik Kittel uttala sig om din hästs exteriör och hur den är att rida. Skulle vara intressant att höra vad de tror, han har ju en väldigt kort rygg som jag tror verkligen behöver stretchas genom tömkörning och dylikt.

Idag är det nog uteritt som gäller, blir skor på denna herres bakfötter igen, han blir alldeles för öm på dessa ridvägarna, är jobbigt att behöva begränsa sig för det.

Zorro

Ja Zorro, han går numera under namnet älgen ;)
Skadad ggr två inom loppet av 3 veckor är inte helt illa, sparkskada för 2 veckor sedan och surfade på slipers i paddocken förra veckan när han löshoppades för första ggn, men vi har hunnit med en dressyrträning ändå och tränaren var väldigt positivt överraskad över våra framsteg sedan sist, dock mkt att träna på, inte minst timing(?), låta Zorro få ta stöd i handen(svårt då han förut la sig i handen) och inte låta honom krypa bakom.
Hans galopp har stärkts mkt på sistone tack vare våra galopp "race" på banvallen, snabbt går det väl inte då jag är van vid loffsan men jag behöver inte piska fram honom i varje steg längre.
Jag har dock trott att eftersom han är så pass obalanserad och svag i galoppen så ska jag stå i lätt sits( till min fördel då det är en stooor galopp) men till min fasa så vill min tränare att jag ska sitta ner i galoppen för att hjälpa honom och balansera upp = suck och stön från min sida.
Red ut idag till skogen(liten dunge) och han kämpade på tappert därinne för att få lyfta på fötterna över stock och sten. Red med sprengerbettet för att han lägger mer stöd på det än det tredelade sötmalmsbettet, dock lägger han sig j*vligt mkt på det också, ska rida på det under nästa träning för att se vad min tränare säger. Vill inte ha ett ton häst  i handen men samtidigt så ska jag ju erbjuda honom ett stöd. hmm
Semester fram tills nu på tisdag, ska dock vara regn mest hela tiden....

Hööks

Nu efter falsterbo så är väl alla mättade på häst/ryttarutrustning och allt vad det innebär. Men fick Hööks höst/vinter katalog nu i veckan och skummade igenom den som vanligt.
Kan väl bara konstatera att där är inte mkt som tilltalar längre.
Satte ihop en outfit ändå.
Är ingen större fan av hööks då jag tycker att de kopierar allt nu för tiden. Är ingen "märkessnobb" utan gillar kvalité, något som brukar gå hand i hand med priset.
Gillar HV polos sortiment, dock är det för små storlekar till mig men man kan iaf drömma ;)

RSS 2.0